Nejlepší houbová klasika
- 30m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Smaženice | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Houby uvaříme. Poté na ruku osmahneme a zalijeme vejci, mícháme. Dochutíme solí a kmínem.
Makronutrienty
27%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 325 kJ | 1 200 kJ |
Kalorická hodnota | 77,7 kcal | 287 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,77 g
0,11 g |
13,9 g
0,407 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,377 SVJ | 1,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,3 g
0,932 g |
12,2 g
3,44 g |
Bílkoviny | 6,83 g | 25,2 g |
Sůl | 1,73 g | 6,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů