Smažené nudle s kuřecím či vepřovým masem – bez lepku, mléka a třeba i vajec
Nastavit se dá množstvím zeleniny i masa, bohatost chutí dodají různé druhy výhonků nebo použitých hub a samozřejmě dle chuti a snesitelnosti pálivých papriček či chilli pasty.
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
nudle asijské rýžové | 300 g |
zelenina směs mražená | 450 g |
kuřecí stehenní řízek | 300 g |
houba Shiitake | 10 g |
vajíčka | 2 kusy |
olej řepkový | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
chilli jalapeňos papričky | 1 kus |
sojová omáčka | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě cca 3 minuty, slijeme přes síto, prolijeme studenou vodou.
-
Ve wok pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme na kousky nasekané maso, necháme ze všech stran zatáhnout jen oparně promícháme, aby nepustilo šťávu. Vyndáme z pánve na talíř. A pánev opět postavíme na sporák. Zatím nezahříváme.
-
V hrnečku rozkvedláme dvě vejce nebo Hrašku.
-
Do pánve přidáme 1-2 pol. lžíci oleje, opět rozpálíme, vlijeme vajíčka (Hrašku) a necháme vytvořit vaječnou amoletku, kterou natrháme vařečkou. Přidáme rozmrzlou či čerstvou zeleninovou směs, okapané posekané houby a smažíme a promícháváme ze všech stran, podle tuhosti ingrediencí cca 3-4 minuty. Přidáme osmažené maso.
-
Pak znova prolijeme na sítě nudle studenou vodou, okapeme a rozprostřeme je po obvodu pánve (uprostřed máme zeleninu a maso). Nudle osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou a chilli papričkami. Promícháváme směrem do středu a prosmažujeme cca 8-10 minut na středním plameni. Dochutíme a podáváme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů