Květák, jako smažená rýže je lehké a moc dobré nízkosacharidové jídlo, hodící se jako oběd, večeře i svačina.
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Květáková "rýže" | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
šunka sušená, schwarzwaldská šunka 200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
6 kusů |
6 kusů |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Vařený květák nakrájíme na drobno, mrkev, šunku i okurku též.
-
Rozšlehaná vejce osmažíme do zlatova na másle, osolíme, přidáme šunku, mrkev a pokrájený květák. Restujeme asi 5 minut, pak přidáme okurku..
Dozdobíme čerstvou cibulkou.
Makronutrienty
25%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 338 kJ | 1 344 kJ |
Kalorická hodnota | 80,8 kcal | 321 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,72 g
1,52 g |
14,8 g
6,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,372 SVJ | 1,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,48 g
1,81 g |
17,8 g
7,2 g |
Bílkoviny | 6,96 g | 27,7 g |
Sůl | 0,945 g | 3,76 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů