Slovenská bryndzová polievka "Demikát" s vylepšovákom v podobe medvedieho cesnaku
Neskorší nedeľný, ale zato výborný obed :)
- 25m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory konzumní pozdní | 6 kusů |
cibule | 1 kus |
brynza, měkký ovčí sýr | 200 g |
kmín mletý | 1 lžička |
kopr sušený | 10 g |
Vegeta | 1 lžička |
pepř černý celý | 9 kuliček |
pesto zelené, bylinky | 1 lžička |
kořenicí směs medvědí směs | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Zemiaky ošúpeme a nakrájame nadrobno, pridáme k nim ošúpanú cibuľu vcelku a zalejeme vodou. Polievku ochutíme mletou rascou podľa chuti, čiernym guličkovým korením, kôprom a zdravou formou vegety. Privedieme ju k varu a varíme, dokiaľ zemiaky nezmäknú.
-
Keď je polievka hotová, rozdrobíme do nej bryndzu. Ochutíme ju našim domácim pestom a okyselíme citrónom. Prajem dobrú chuť :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů