Slovenská bryndzová polievka "Demikát" s vylepšovákom v podobe medvedieho cesnaku

Healty Kiki

Neskorší nedeľný, ale zato výborný obed :)

Slovenská bryndzová polievka "Demikát" s vylepšovákom v podobe medvedieho cesnaku

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
brambory konzumní pozdní 6 kusů
cibule 1 kus
brynza, měkký ovčí sýr 200 g
kmín mletý 1 lžička
kopr sušený 10 g
Vegeta 1 lžička
pepř černý celý 9 kuliček
pesto zelené, bylinky 1 lžička
kořenicí směs medvědí směs 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame nadrobno, pridáme k nim ošúpanú cibuľu vcelku a zalejeme vodou. Polievku ochutíme mletou rascou podľa chuti, čiernym guličkovým korením, kôprom a zdravou formou vegety. Privedieme ju k varu a varíme, dokiaľ zemiaky nezmäknú.

  2. Keď je polievka hotová, rozdrobíme do nej bryndzu. Ochutíme ju našim domácim pestom a okyselíme citrónom. Prajem dobrú chuť :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů