Skotské vejce s dýňovým pyré - LC

Laduš

Skotské vejce s dýňovým pyré - LC

Nijak složité lowcarb jídlo, zato efektní a moc dobré.

Postup přípravy

  1. Nejdříve jsem si vajíčka uvařila naměkko (5 minut). Potom jsem je zchladila studenou vodou a opatrně oloupala.

    Všechny ingredience na masovou směs jsem smíchala v míse. Důkladně jsem vše propracovala rukou. Potom jsem směs rozdělila na šest stejných částí.

  2. Na pracovní plochu jsem položila šest čtverců z potravinové fólie a na každou jsem položila část masové směsi, kterou jsem rozetřela do kulaté placky. Fólii s masovou směsí jsem si položila na dlaň, přidala doprostřed vajíčko, okraje fólie zvedla a vajíčko do směsi pěkně zabalila. Po odstranění fólie jsem uhladila do kulatého tvaru. Musíme pracovat opatrně, aby nám vajíčka nepukla.

  3. Hotové koule jsem obalila v lahůdkovém droždí a naskládala je na plech vyložený pečícím papírem. Vložila jsem do předehřáté trouby a pekla půl hodiny.

    Pokud chcete, aby vám ty žloutky zůstaly tekutější, tak raději pečte kratší dobu. Přece jen je toho masa tenká vrstva, tak bude bohatě stačit 20 - 25 minut. Příště to taky tak udělám.

  4. Dýni jsem důkladně omyla, rozkrojila a odstranila vnitřek se semínky. Dužinu i se slupkou jsem nakrájela na menší kousky, které jsem vložila do hrnce a zalila vodou. Osolila jsem a přidala bobkové listy.

    Dýni jsem uvařila do měkka. Poté jsem vodu scedila a odstranila bobkové listy. Přidala jsem pepř, podle chuti ještě trochu soli, máslo a smetanu a vše jsem promixovala tyčovým mixérem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte