Rýchla škoricová fajnotka.... posypaná mletými mandľami.... Neviem, či ostane na raňajky
- 2h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
300 g |
300 g |
135 ml |
135 ml |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
15 g |
15 g |
30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
Náplň | |
50 g |
50 g |
5 lžic |
5 lžic |
3 lžičky |
3 lžičky |
Postup přípravy
-
Cesto dám vypracovať do pekárne...alebo stačí pripraviť klasické kysnuté cesto a nechať cca 1 hod.kysnúť...Predhrejte rúru na 200 °C. Posypem pracovnú plochu s múkou, a vyvaľkám cesto na hrúbku 1 cm.
-
Suroviny na plnku vymiešam do pasty.
Po celom ceste rozotriem škoricovú pastu(môžete použiť aj mandle).
Cesto zrolujem a nožom ho pozdĺžne prerežem na polovicu.
Obe polovice prepletiem dohromady. Výsledný tvar potom prenesiem na pekáč (vymastený maslom alebo na papier na pečenie).
-
Na vrch ešte môžete použiť zvyšné maslo a posypať trochu zmesou cukru a škorice.
Pečiem po dobu 30 až 35 minút, dozlatista.
Makronutrienty
69%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 413 kJ | 856 kJ |
Kalorická hodnota | 338 kcal | 205 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
48 g
9,26 g |
29 g
5,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,8 SVJ | 2,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,1 g
7,39 g |
7,9 g
4,48 g |
Bílkoviny | 8,14 g | 4,93 g |
Sůl | 0,55 g | 0,333 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů