Sekaná - LC

Laduš

Sekaná - LC 2 další fotky

Běžně dělávám low carb sekanou jen z masa, koření a vajec, přidávám ještě lahůdkové droždí, případně trochu bramborové vlákniny. Přítel si však tentokrát přál sekanou, která chutná jako klasická. Tzn. když se přidává strouhanka a mléko. Sekaná je pak jemnější a je jí také víc. :) Tak jsem se rozhodla, že zkusím upéct LC chléb a ten do sekané použít. A dílo se zdařilo velmi dobře. Moc jsme si pochutnali. :)

Postup přípravy

  1. Připravila jsem si LC chléb. No, ona je to spíš konzistenčně taková hmota připomínající houbu. Něco jako LC knedlík. Ale nevadí, do té sekané se nám právě tohle hodí.

    Všechny uvedené ingredience na chléb jsem v misce důkladně promíchala. Nejprve vejce s mlékem, solí a kořením a pak ten zbytek.

    Ohnivzdornou misku hranatého tvaru jsem vymazala máslem a vylila do ní směs. Dala jsem do mikrovlnky na pět a půl minuty.

    Vychladlý chléb jsem nakrájela na kostičky a polila mlékem Nechala jsem mléko vsáknout. Před použitím do masové směsi jsem pak směs ještě trochu ručně promačkala.

  2. Všechny uvedené ingredience na sekanou jsem v míse důkladně prohnětla rukou.

    Nakonec jsem přidala rozmočený a promačkaný LC chléb a opět důkladně promíchala.

    Mokrýma rukama jsem ze směsi utvořila dvě šišky, které jsem položila na plech vyložený pečícím papírem a položila na ně několik tenkých plátků másla. Plech jsem vložila do vyhřáté trouby a pekla jsem cca hodinu.

  3. Můžete péct i tak, že pečící papír nepoužijete a šišky na plechu podlijete vodou. Já mám však starou plynovou troubu, takže s tím pečícím papírem je to takhle lepší.

    Jako přílohu mám nastrouhanou bílou ředkev jen osolenou a opraženou na domácím sádle.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte