
Letní salát ze sezónní zeleniny a ovoce a spousty bílkovin.
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
na kuřecí prsa vločková (solný květ), do dresinku jemná 1 lžička |
1 lžička |
farmářský - pevný, ale snadno jde nadrobit/rozetřít 100 g |
100 g |
100 ml |
100 ml |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
3 špetky |
3 špetky |
3 špetky |
3 špetky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nákrájejte na malé tenké plátky, orestujte na kokossovém oleji a duchuťte solí.
-
Salát nakrájejte na nudličky, okurku na čtvrtkolečka a broskev na kostičky.
-
Rozmixujte sýr, kefír, hořčici, sušený česnek, bazalku, oregano a sůl na dresink.
-
Do hlubokých talířu rozdělte salát, okurku, broskev, borůvky, orestované kousky kuřecího masa a sýrový dresink a ihned podávejte.
Makronutrienty
18%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 392 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 93,6 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,2 g
1,52 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,32 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,1 g
1,86 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 11 g | 0 g |
Sůl | 0,775 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů