Salát s kuřecím masem a balkánským sýrem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Rychlé jídlo na odlehčení.

Salát s kuřecím masem a balkánským sýrem

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
rajčata 300 g
pomeranč 150 g
zelená paprika 70 g
kuřecí prsa 100 g
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g
škrob jemný 4 g
ocet balsamikový, krém 5 g
rdesno vonné, vietnamský koriandr- listy 3 g

Postup přípravy

  1. Rajčata, papriku a pomeranč očistíme, nakrájíme, pokapeme balzamikovým krémem a promícháme. Nesolíme. Salát rozdělíme do misek, navrch nastrouháme balkánský sýr.

  2. Maso nakrájíme na nudličky, obalíme ve škrobu a na sucho opečeme na rozpálené nepřilnavé pánvi. Opečené maso přidáme na salát, a nakonec ozdobíme lístky vietnamského koriandru.

  3. Poznámka Maso obalujeme ve škrobu proto, aby se na suché pánvi rychle zatáhlo, opeklo se do křupava a uvnitř zůstalo šťavnaté. Salát ani maso nesolíme, protože balkánský sýr je hodně slaný a není nutné přidávat další sůl.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů