Stačí trochu zajímavého koření a pečení je chuťově zase o kousek výše. Vyzkoušejte tento lowcarb dezert.
Video recept najdete zde:
https://lenyinspirace.cz/safranova-rolada/
- 25m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
300 g |
300 g |
5 kusů |
5 kusů |
60 g |
60 g |
(není podmínkou) 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
250 g |
250 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
70 g |
70 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
V sekáčku rozmixujeme mozzaellu s vejci do hladkého krému, přidáme sladidlo, xantanovou gumu a šafrán a opět smícháme.
Plech o rozměrech 40×50 cm si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vylejeme a upravíme do roviny.
Pečeme 15-20 minut na 170 °C. Po upeční roládu opatrně i s papírem zarolujeme a necháme vychladnout.
-
Na náplň si v robotu vyšleháme máslo a postupně přidáme mascarpone, sladidlo a tvaroh. Suroviny musí být propojené do hladkého krému.
Roládu opatrně rozrolujeme a odstraníme pečící papír. Náplň na korpus natřeme a pokryjeme nakrájenými jahodami, které do náplně zatlačíme. Já jsem ještě přidala vařenou rebarboru, která mi v kuchyni zbyla. Roládu opatrně zatočíme.
-
Umístíme ji na protravinářskou fólii do které roládu zabalíme a takto zafixovanou dáme na 2 hodiny vychladit.
Po vychlazení roládu nakrájíme a můžeme ji ještě dozdobit. Náplň je díky máslu krásně pevná a při krájení drží pevný tvar.
Makronutrienty
28%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 092 kJ | 1 233 kJ |
Kalorická hodnota | 261 kcal | 295 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12 g
1,6 g |
13,6 g
1,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,2 SVJ | 1,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,9 g
12,4 g |
23,7 g
14 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 11,6 g |
Sůl | 0,299 g | 0,337 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů