Rychlý čokoládový dort

Leny jede low carb

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Rychlý čokoládový dort

Postup přípravy

  1. Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, přidáme sladidlo a žloutky. Postupně přimícháme mandlovou mouku, smetanu a slunečnicová semínka. Vyšleháme bílky do tuhého sněhu, který přimícháme jako poslední.

    Připravíme si 2 stějně velké formy na dort či na koláč v průměru 20- 25 cm, které vysteleme pečícím papírem a těsto do nich rozetřeme.

    Pečeme 15 minut na 170 ° C.

    Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, přidáme sladidlo a žloutky. Postupně přimícháme mandlovou mouku, smetanu a slunečnicová semínka. Vyšleháme bílky do tuhého sněhu, který přimícháme jako poslední.  
Připravíme si 2 stějně velké formy na dort či na koláč v průměru 20- 25 cm, které vysteleme pečícím papírem a těsto do nich rozetřeme. 
Pečeme 15 minut na 170 ° C.
  2. Připravíme si krém na náplň. Smícháme tvaroh, kysanou smetanu a sladidlo. Lžíci želatiny rozpustíme v 1 dl smetany a přilejeme do krému. Vychladný korpus vyndáme z forem a naplníme polovinou tvarohového krému který můžeme proložit ovocem, já jsem použila borůvky.

    Přiklopíme druhým korpusem a zbytek krému navršíme na vrchní část a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme utuhnout v lednici.

    Připravíme si krém na náplň. Smícháme tvaroh, kysanou smetanu a sladidlo. Lžíci želatiny rozpustíme v 1 dl smetany a přilejeme do krému. Vychladný korpus vyndáme z forem a naplníme polovinou tvarohového krému který můžeme proložit ovocem, já jsem použila borůvky. 
Přiklopíme druhým korpusem a zbytek krému navršíme na vrchní část a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme utuhnout v lednici.
    Připravíme si krém na náplň. Smícháme tvaroh, kysanou smetanu a sladidlo. Lžíci želatiny rozpustíme v 1 dl smetany a přilejeme do krému. Vychladný korpus vyndáme z forem a naplníme polovinou tvarohového krému který můžeme proložit ovocem, já jsem použila borůvky. 
Přiklopíme druhým korpusem a zbytek krému navršíme na vrchní část a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme utuhnout v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte