- 1h
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
200 g |
200 g |
3 kusy |
3 kusy |
50 g |
50 g |
80 g |
80 g |
40 g |
40 g |
1 dl |
1 dl |
1 lžíce |
1 lžíce |
Krém | |
250 g |
250 g |
190 g |
190 g |
60 g |
60 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 dl |
1 dl |
Postup přípravy
-
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, přidáme sladidlo a žloutky. Postupně přimícháme mandlovou mouku, smetanu a slunečnicová semínka. Vyšleháme bílky do tuhého sněhu, který přimícháme jako poslední.
Připravíme si 2 stějně velké formy na dort či na koláč v průměru 20- 25 cm, které vysteleme pečícím papírem a těsto do nich rozetřeme.
Pečeme 15 minut na 170 ° C.
-
Připravíme si krém na náplň. Smícháme tvaroh, kysanou smetanu a sladidlo. Lžíci želatiny rozpustíme v 1 dl smetany a přilejeme do krému. Vychladný korpus vyndáme z forem a naplníme polovinou tvarohového krému který můžeme proložit ovocem, já jsem použila borůvky.
Přiklopíme druhým korpusem a zbytek krému navršíme na vrchní část a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme utuhnout v lednici.
Makronutrienty
31%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 196 kJ | 1 881 kJ |
Kalorická hodnota | 286 kcal | 450 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,3 g
6,29 g |
22,5 g
9,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,43 SVJ | 2,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,8 g
9,67 g |
35,9 g
15,2 g |
Bílkoviny | 9,55 g | 15 g |
Sůl | 0,109 g | 0,172 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů