Rybízové tiramisu
Můj muž mě velmi často nabádá, abych udělala Tiramisu. Ale jelikož je to opravdu celkem často, nechci ho dělat pořád stejně. A toto je jeden z mých experimentů, který rozhodně stojí za vyzkoušení.
- 19m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
piškoty cukrářské, dlouhé | 200 g |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém | 500 g |
vaječný žloutek | 4 kusy |
cukr moučka | 10 lžic |
rybíz černý | 200 g |
amaretto, likér s mandlovou příchutí | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
V misce si utřeme mascarpone spolu se žloutky a cukrem. Rybíz rozmixujeme, případně ještě trochu přisladíme. Rozmixovaný rybíz můžeme propasírovat, ale není to nutné. Černý rybíz má jen malá zrníčka, která ničemu nevadí. Rybíz vmícháme k mascarpone. Mascarpone rozhodně něšleháme mixérem, stačí vařečka nebo lžíce.
-
Formu si vyložíme polovinou cukrářských piškotů, pokapeme Amarettem. (Nemáčejte tentokrát piškoty v kávě, pár kapek likéru piškoty krásně ochutí a jen lehce rozmáčí, což stačí.) Na piškoty rozetřeme polovinu krému. Opět poklademe piškoty a opět potřeme krémem. Můžeme dle libosti ozdobit, lépe však až před podáváním, a dobře vychladíme. Ideálně přes noc.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů