Rybízové tiramisu

Qualíkovo

Můj muž mě velmi často nabádá, abych udělala Tiramisu. Ale jelikož je to opravdu celkem často, nechci ho dělat pořád stejně. A toto je jeden z mých experimentů, který rozhodně stojí za vyzkoušení.

Rybízové tiramisu

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
piškoty cukrářské, dlouhé 200 g
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 500 g
vaječný žloutek 4 kusy
cukr moučka 10 lžic
rybíz černý 200 g
amaretto, likér s mandlovou příchutí 1 lžíce

Postup přípravy

  1. V misce si utřeme mascarpone spolu se žloutky a cukrem. Rybíz rozmixujeme, případně ještě trochu přisladíme. Rozmixovaný rybíz můžeme propasírovat, ale není to nutné. Černý rybíz má jen malá zrníčka, která ničemu nevadí. Rybíz vmícháme k mascarpone. Mascarpone rozhodně něšleháme mixérem, stačí vařečka nebo lžíce.

  2. Formu si vyložíme polovinou cukrářských piškotů, pokapeme Amarettem. (Nemáčejte tentokrát piškoty v kávě, pár kapek likéru piškoty krásně ochutí a jen lehce rozmáčí, což stačí.) Na piškoty rozetřeme polovinu krému. Opět poklademe piškoty a opět potřeme krémem. Můžeme dle libosti ozdobit, lépe však až před podáváním, a dobře vychladíme. Ideálně přes noc.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů