- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
75 g |
75 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso uzené makrely zbavte kostí. Přidejte tvaroh, ricottu a vidličkou vyšlehejte. Podle chuti dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Makronutrienty
7%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 789 kJ | 352 kJ |
Kalorická hodnota | 189 kcal | 84 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,11 g
1,17 g |
0,94 g
0,522 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,211 SVJ | 0,094 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,8 g
8,77 g |
6,12 g
3,9 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 6,36 g |
Sůl | 1,2 g | 0,535 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů