Rybí polévka prababi Bedrišky

Monovaření

A je to tu…od rána pohádky, koledy a šrumec v kuchyni! Bramborovej salát hotovej, řízky naklepaný, nasolený, pokapaný olejem, odpočívající v lednici! No a vůně rybí polévky s máslovou zeleninou a jíškou už prostoupila taky celej byt! Přesně tak, jak jí dělávala moje prababička z Malý Strany ♥ Tady je recepis

Rybí polévka prababi Bedrišky

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
kapr filet 1 kus
kapr, mlíčí 200 g
kapr, jikry 200 g
mrkev 2 kusy
petržel kořenová 2 kusy
celer 0,25 kusu
cibule 1 kus
nové koření 4 kuličky
pepř černý celý 4 kuličky
bobkový list celý sušený 2 kusy
muškátový ořech mletý 1 špetka
máslo 4 lžíce
hladká mouka pšeničná 3 lžíce
rohlíky 2 kusy
sůl 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Rybí hlavu a filet z kapra opláchneme a dáme do hrnce spolu s nakrájenou zeleninou: 1 mrkví, petrželí, cibulí a kusem celeru. Přidáme lžíci soli, bobkovej list, nový koření i pepř a přivedeme k varu. Sebereme vzniklou pěnu, plamen stlumíme a vaříme cca 35-45 minut na mírném ohni. Zbylou zeleninu nastrouháme nahrubo a usmažíme na lžíci másla. Na dalším kousku másla orestujeme pokrájené mlíčí a jikry. Ze zbylého másla a hladké mouky si uděláme světle hnědou jíšku.

  2. Hotový vývar scedíme přes jemné síto, schladíme a sebereme tuk, který vyhodíme. Maso z hlavy a filetu obereme. Pak vývar opět přivedeme k varu, zahustíme jíškou. Necháme provařit cca 15-20 minut a přidáme trochu muškátového oříšku, smaženou zeleninu, obrané rybí maso a na závěr i jikry a mlíčí. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s krutonkama opraženýma na másle

    Hotový vývar scedíme přes jemné síto, schladíme a sebereme tuk, který vyhodíme. Maso z hlavy a filetu obereme. Pak vývar opět přivedeme k varu, zahustíme jíškou. Necháme provařit cca 15-20 minut a přidáme trochu muškátového oříšku, smaženou zeleninu, obrané rybí maso a na závěr i jikry a mlíčí. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s krutonkama opraženýma na másle

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů