Jsou moučníky, od kterých se člověk ne a ne odtrhnout. Bez problémů "vdechnete" jeden... dva... tři... kousky a kdyby vám to nebylo trapné, klidně byste si dali další...
- 2h
- 14 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
6 lžic |
6 lžic |
2 lžíce |
2 lžíce |
čokoládový 1 kus |
1 kus |
Krém | |
400 g |
400 g |
150 ml |
150 ml |
1 kus |
1 kus |
Poleva | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
V míse vyšleháme do tuhé pěny bílky s cukrem, pak po jednom zašleháme žloutky a olej a nakonec vešleháme pudink bez vaření. Ten opravdu nevaříme, zašleháme suchý prášek!!!
-
Těsto natřeme na velký plech (42x32cm), vystlaný pomaštěným pečícím papírem a pečeme 20 minut na 200 stupňů. Hotový korpus necháme vychladnout, poté potřeme krémem a za současného odstraňování pečícího papíru pevně smotáme. Roládu dozdobíme čokopolevou a dáme na hodinku do lednice zatuhnout.
-
Vše stačí jen ručním elektrickým šlehačem důkladně vyšlehat a poté lehce natřít na korpus.
-
V kastrůlku necháme ohřát smetanu a vlijeme do misky k nalámané čokoládě. necháme chvilku stát a poté rozmícháme dohladka plastovou stěrkou. Tahle poleva se po zatuhnutí krásně krájí a nepraská.
Makronutrienty
35%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 285 kJ | 1 205 kJ |
Kalorická hodnota | 307 kcal | 288 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,6 g
11,7 g |
15,6 g
11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,66 SVJ | 1,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,4 g
7,54 g |
22,9 g
7,07 g |
Bílkoviny | 6,41 g | 6,01 g |
Sůl | 0,165 g | 0,154 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů