ROLÁDA - bez lepku a cukru

Oli

Kvůli těhotenské cukrovce jsem upravila recept, a roláda byla prý taky výborná...tak zkuste tuto zdravější variantu moučníku taky...

ROLÁDA - bez lepku a cukru

Suroviny pro 14 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
xylitol 2 lžíce
voda horká 2 lžíce
bezlepková mouka, libovolná 3 lžíce
ořechy vlašské mleté 2 lžíce
puding s příchutí banánu, prášek 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
tvaroh měkký polotučný 1 kus
marmeláda višňová, třešňová, džem 4 lžíce
banány 2 kusy

Postup přípravy

  1. Vajíčka s xylitolem a vroucí vodou vyšleháme do světlé pěny, opatrně přimícháme mouku, pudink a ořechy. Dáme na plech s pečícím papírem, pečeme asi 10 minut/200°C. Ještě teplé zarolujeme a necháme schladnout.

  2. Mezitím si ušleháme krém. Rozbalíme roládu, sundáme papír, potřeme ji diadžemem, krémem (trochu si necháme navrch) a položíme na kraj banány. Pečlivě zarolujeme, potřeme povrch krémem, můžeme posypat ořechy/kokosem/čokoládou.

  3. Dáme do lednice vychladit. Je moc dobrá, lehoučká a u dcery oblíbená:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů