Někdy je prostě to lowcarb pečivo žádoucí...
Tyto rohlíky jsou od Lucie Vaňharové, děkujeme :)
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
50 g |
50 g |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
20 g |
20 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
nastrouhané 100 g |
100 g |
nebo směs jakýchkoliv 1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Bramborovou vlákninu zalít 15 lžícemi horké vody.
Všechno smíchat, udělat rohlíky, péct na 220 stupňů 15 minut a potom stáhnout na 180°C a péct 40 minut.
Makronutrienty
13%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 200 kJ | 482 kJ |
Kalorická hodnota | 287 kcal | 115 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,24 g
1,99 g |
2,11 g
0,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,524 SVJ | 0,211 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,2 g
7,17 g |
7,73 g
2,88 g |
Bílkoviny | 15,9 g | 6,39 g |
Sůl | 1,61 g | 0,647 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů