Roastbeef z vepřové panenky
Jak to jen nazvat? Šunka či "carpaccio" nebo roastbeef z vepřové panenky se salátem a hořčičnou majonézou. Děkujeme Lence Matoušové za luxusní delikatesu :)
- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Chuťovky a kanapky
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mražení a chlazení
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Párty
- Pečení
- Primal
- Předkrmy
- Silvestr
- Slavnostní tabule
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 500 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Panenku obalíme v soli a pepři a zakapeme šťávou z citrónu. Potom ze všech stran dozlatova osmahneme. Dáme na pekáč vyložený bylinkami a pečeme 2 hodiny na 70 stupňů.
-
Pak zamotáme do alobalu i s bylinkami a dáme do druhého dne vychladit do lednice. Krájíme ostrým nožem na tenké plátky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů