Roastbeef z vepřové panenky

Jak to jen nazvat? Šunka či "carpaccio" nebo roastbeef z vepřové panenky se salátem a hořčičnou majonézou. Děkujeme Lence Matoušové za luxusní delikatesu :)

Roastbeef z vepřové panenky

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová panenka 500 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Panenku obalíme v soli a pepři a zakapeme šťávou z citrónu. Potom ze všech stran dozlatova osmahneme. Dáme na pekáč vyložený bylinkami a pečeme 2 hodiny na 70 stupňů.

  2. Pak zamotáme do alobalu i s bylinkami a dáme do druhého dne vychladit do lednice. Krájíme ostrým nožem na tenké plátky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů