ŘÍZEK NARUBY se špenátovým salátem - LC
Řízek máme rádi...tato nízkosacharidová varianta vám bude taky chutnat:)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 300 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 4 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
sůl | 2 špetky |
sádlo | 100 g |
voda horká | 50 ml |
máslo čerstvé | 1 lžička |
hořčice plnotučná | 1 lžíce |
kořenicí směs grilovací koření | 1 lžička |
špenát, čerstvé listy | 2 hrsti |
rajčata | 2 kusy |
okurka | 1 kus |
žlutá paprika | 0,5 kusu |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olivový olej | 1 lžička |
hořčice plnotučná | 1 lžička |
zakysaná smetana | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Plátky masa naklepeme, málo osolíme. Obalíme nejprve v lahůdkovém droždí, pak ve vajíčku.
-
Dáme smažit na sádlo z obou stran, jen na zatažení. Osmažené řízky dáme na plech, pečeme 50 min/220°C. Po asi 10 minutách pečení je přelijeme máslovo-kořeněnou směsí. Pokud bude třeba, podlijeme malinko vodou.
-
Když jsou řízky skoro hotové, vypneme a necháme dojít. Jsou moc dobré, šťavnatější než klasické, bez dlouhého smažení u plotny:)
-
Mezitím si uchystáme salát, dáme do lednice rozležet. Servírujeme s kopečkem zakysané smetany...dobrou chuť!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů