ŘÍZEK NARUBY se špenátovým salátem - LC

Oli

Řízek máme rádi...tato nízkosacharidová varianta vám bude taky chutnat:)

ŘÍZEK NARUBY se špenátovým salátem - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová krkovice bez kosti 300 g
droždí lahůdkové sušené, tebi 4 lžíce
vajíčka 2 kusy
sůl 2 špetky
sádlo 100 g
voda horká 50 ml
máslo čerstvé 1 lžička
hořčice plnotučná 1 lžíce
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička
špenát, čerstvé listy 2 hrsti
rajčata 2 kusy
okurka 1 kus
žlutá paprika 0,5 kusu
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
olivový olej 1 lžička
hořčice plnotučná 1 lžička
zakysaná smetana 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepeme, málo osolíme. Obalíme nejprve v lahůdkovém droždí, pak ve vajíčku.

  2. Dáme smažit na sádlo z obou stran, jen na zatažení. Osmažené řízky dáme na plech, pečeme 50 min/220°C. Po asi 10 minutách pečení je přelijeme máslovo-kořeněnou směsí. Pokud bude třeba, podlijeme malinko vodou.

  3. Když jsou řízky skoro hotové, vypneme a necháme dojít. Jsou moc dobré, šťavnatější než klasické, bez dlouhého smažení u plotny:)

  4. Mezitím si uchystáme salát, dáme do lednice rozležet. Servírujeme s kopečkem zakysané smetany...dobrou chuť!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů