Řezy s jablečnou peřinkou
Jsou moc dobré, vlhké, nepřeslazené...prostě jablečné :)
- 1h
- 28 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 28 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tuk ztužený na pečení - Hera | 1 kus |
voda vlažná | 1 hrnek |
cukr krystal | 0,5 hrnku |
vajíčka | 3 kusy |
polohrubá mouka | 2 hrnky |
kakaový prášek, holandské kakao | 3 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
jablka | 1 kg |
cukr krystal | 2 lžíce |
puding s příchutí vanilky, prášek | 2 kusy |
voda vlažná | 300 ml |
skořice mletá | 1 lžička |
marmeláda rybízová, džem | 2 lžíce |
kokos sušený, strouhaný | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
Heru s vodou a cukrem rozehřejeme a povaříme asi 5 minut. Necháme chvíli schladnout.
-
Poté vmícháme mouku, vajíčka, prášek do pečiva a kakao. Těsto vlijeme na vysypaný velký plech. Pečeme asi 15 min/200°C. Upečené můžeme pomazat marmeládou.
-
Mezitím si okrájíme jablka, nastrouháme nahrubo. 1 DL vody dáme pod jablka a podusíme, do zbylých 2 Dl rozmícháme pudinky, cukr a společně povaříme (hustotu můžeme upravit vodou).
-
Ještě teplá jablka nalijeme na upečené těsto, uhladíme a posypeme kokosem. Necháme ztuhnout v chladu.
-
Druhý den krájíme na řezy. Můžeme přizdobit šlehačkou...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů