ŘEZY RÁKOSNÍČEK

Danula

Co se týče lidových tradic, jsem tak trošku rebel. Takže klidně jím maso, když bych měla držet půst a klidně uvařím nudle s mákem, když bych měla péct husu... Ale pro svoje rošťárny jsem si nadmíru oblíbila Zelený čtvrtek a letos vyměnila špenátovou bábovku za...

ŘEZY RÁKOSNÍČEK

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
vajíčka 3 kusy
cukr moučka 180 g
olej řepkový 120 ml
špenátový protlak mražený 1 kus
mandle mleté 100 g
aroma do potravin, mandle 2 lžičky
polohrubá mouka 270 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
sůl 1 špetka
zakysaná smetana 600 g
cukr moučka 2 lžíce
želatinový ztužovač 2 lžičky
skořice mletá 3 lžičky

Postup přípravy

  1. Na husté sítko vyklopíme rozmrzlý špenátový protlak a necháme ho vykapat.

  2. V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem do husté bílé pěny, po částech přišleháme olej, poté vmícháme vykapaný špenát, mandlové aroma, mleté mandle, po částech vsypeme směs mouky a kypřícího prášku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.

  3. Těsto vlijeme na hluboký plech, vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou (použila jsem plech o rozměrech (40x27cm) a pečeme cca 20-25 minut na 170 stupňů.

  4. necháme vychladnout, potřeme náplní, posypeme skořicovým cukrem a dáme zatuhnout do ledničky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů