Rebarborové tartaletky se skořicovou drobenkou

Sladce nesladce

Rebarborové tartaletky se skořicovou drobenkou ???? Https://facebook.com/sladcenesladce/ Nemohu se rebarbory nabažit. A protože předchozí lowcarb recept mi přišel už trochu klasický zastaralý, tak jsem to s ní zkusila ještě jinak. Výsledek je opravdu výborný!

Rebarborové tartaletky se skořicovou drobenkou

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vajíčka 3 kusy
máslo čerstvé 100 g
erythritol, sukrin 80 g
mandle mleté 140 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 6 g
guarová guma 1 lžička
rebarbora 100 g
máslo čerstvé 25 g
erythritol, sukrin 40 g
mandle mleté 50 g
skořice mletá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Při pečení jsem formičky na tartaletky vyložila papírovými košíčky na mufiny, které jsem rozplácla a následně vmačkala do tartaletky,aby se podle ní vytvarovaly.

  2. Troubu předehřejeme na 160 °C. Formičky na tartaletky vyložíme papírem na pečení. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Máslo vyšleháme se sladidlem do pěny a jeden po druhém do něj zašleháme žloutky. Všechny suché přísady dáme do mísy a promícháme. Do máslové směsi střídavě vmícháme opatrně sníh a suché přísady. Nakonec by měla přijít větší část sněhu.

  3. Těsto dáme do formiček do výšky cca 1cm. Poskládáme navrch oloupanou nakrájenou rebarboru. Posypeme skořicovou drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut. Pokud si nejsme jistí, zda jsou upečené, zabodneme do nich špejli, a když ji vytáhneme, nesmí na ní ulpívat neupečené těsto. Měly by mít hnědé okraje. Necháme úplně vychladnout. Dobrou chuť!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů