Rebarborové tartaletky se skořicovou drobenkou
Rebarborové tartaletky se skořicovou drobenkou ???? Https://facebook.com/sladcenesladce/ Nemohu se rebarbory nabažit. A protože předchozí lowcarb recept mi přišel už trochu klasický zastaralý, tak jsem to s ní zkusila ještě jinak. Výsledek je opravdu výborný!
- 25m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Párty
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 3 kusy |
máslo čerstvé | 100 g |
erythritol, sukrin | 80 g |
mandle mleté | 140 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 6 g |
guarová guma | 1 lžička |
rebarbora | 100 g |
máslo čerstvé | 25 g |
erythritol, sukrin | 40 g |
mandle mleté | 50 g |
skořice mletá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Při pečení jsem formičky na tartaletky vyložila papírovými košíčky na mufiny, které jsem rozplácla a následně vmačkala do tartaletky,aby se podle ní vytvarovaly.
-
Troubu předehřejeme na 160 °C. Formičky na tartaletky vyložíme papírem na pečení. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Máslo vyšleháme se sladidlem do pěny a jeden po druhém do něj zašleháme žloutky. Všechny suché přísady dáme do mísy a promícháme. Do máslové směsi střídavě vmícháme opatrně sníh a suché přísady. Nakonec by měla přijít větší část sněhu.
-
Těsto dáme do formiček do výšky cca 1cm. Poskládáme navrch oloupanou nakrájenou rebarboru. Posypeme skořicovou drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut. Pokud si nejsme jistí, zda jsou upečené, zabodneme do nich špejli, a když ji vytáhneme, nesmí na ní ulpívat neupečené těsto. Měly by mít hnědé okraje. Necháme úplně vychladnout. Dobrou chuť!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů