- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Limonáda | |
---|---|
100 g |
100 g |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů 6 lžiček |
6 lžiček |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Rakytník zalijeme 2 dcl vody a rozmixujeme ve smoothovači.
-
Rozmixovaný rakytník přecedíme přes hrubé síto. Hmotu, která zbyla v sítku vymačkáme přes utěrku.
Všechnu šťávu přecedíme ještě jednou přes jemné síto.
-
Přecezenou šťávu přelijeme do 5 l džbánu, osladíme a dochutíme limetkovou šťávou. Džbán doplníme studenou vodou.
Limonádu servírujeme vychlazenou.
Makronutrienty
85%
4%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 199 kJ | 29,9 kJ |
Kalorická hodnota | 47,7 kcal | 7,15 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,2 g
0,927 g |
3,03 g
0,139 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,02 SVJ | 0,303 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,52 g
0,011 g |
0,377 g
0,002 g |
Bílkoviny | 1,06 g | 0,158 g |
Sůl | 1,62 g | 0,243 g |