
Domácí Raffaello zmrzlina ze šlehačky, kokosového mléka a mandlového másla. Jednoduchý letní dezert plný kokosové chuti a krémové textury.
- 2h
- 5 porcí
- jednoduché
Postup přípravy
-
Vyšlehejte 250 ml šlehačkové smetany,
přidejte 1/2 plechovky kokosového mléka a lžíci mandlového másla. Můžete přidat i lžíci strouhaného sušeného kokosu.
Zamrazte v silikonových formách s dřívkem nebo ve větší misce.
Makronutrienty
13%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 265 kJ | 1 215 kJ |
Kalorická hodnota | 302 kcal | 290 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,13 g
2,86 g |
4,93 g
2,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,513 SVJ | 0,493 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,6 g
20,6 g |
29,4 g
19,8 g |
Bílkoviny | 3,25 g | 3,12 g |
Sůl | 0,13 g | 0,125 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů