Pstruh patří mezi naše nejoblíbenější ryby. Výhodou je krásně pevné maso, které není tolik cítit rybinou a kterému stačí jednoduchá úprava. Jako low carb příloha se skvěle hodí například cuketa. :)
- 30m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pstruh | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Cuketa | |
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Pstruha jsem omyla a osušila papírovou utěrkou. Osolila jsem ho a posypala drceným kmínem. Nemusíte se bát osolit víc, ona to ta ryba snese, když je vcelku i s kůží. Pstruha osobně považuji za jednu z nejchutnějších ryb, proto to není nutno přehánět s nějakým výrazným kořením a úprava stačí jednoduchá.
-
Smažila jsem na pánvi na přepuštěném másle. Z každé strany cca 8 minut. Mám ráda, když je kůže krásně křupavá.
-
Cuketu jsem oloupala, očistila a nakrájela na kostičky. Potom jsem na pánvi rozehřála máslo, přidala cuketu, osolila a orestovala.
Makronutrienty
8%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 569 kJ | 3 708 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 886 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,71 g
0,061 g |
11,1 g
0,395 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,171 SVJ | 1,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,4 g
4,73 g |
67,7 g
30,8 g |
Bílkoviny | 9,91 g | 64,6 g |
Sůl | 1,55 g | 10,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů