Proteinová low carb “rýžová” kaše s vanilkou a meruňkami

Kateřina Gallinová

Proteinová low carb “rýžová” kaše s vanilkou a meruňkami

Rýžová kaše bez rýže a ještě nacpaná bílkovinami? Jasně! Z bílků. Chutí a konzistencí mi připomíná instantní rýžou kaši - makra má ovšem úplně jiná. Jde u upravený recept na Carnivore Congee od Maria Emmerich (mariamindbodyhealth.com), ale nasladko. Jenže výsledek mi přišel dietní až moc, tak jsem nakonec přidala i pár žloutků.

Postup přípravy

  1. Smíchejte bílky, kešu “mléko”, práškovou želatinu, vanilku a sladidlo. V kastrólku rozehřejte 1 lžičku másla, přidejte bílkovou směs a za stáleho míchání uveďte do varu. Směs se začne srážet a houstnout.

  2. Do hotové kaše vmíchejte, už mimo plotýnku, 2 žloutky a přesuňte ji do talíře. Poklaďte zbytkem másla, kousky meruněk a podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte