Hlavně NEOBALUJTE v cukru
-
zbytečné, jsou sladké až až.
.
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná 150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
rozmixovat 2 lžíce |
2 lžíce |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
7 lžiček |
7 lžiček |
30 ml |
30 ml |
Postup přípravy
-
Z ingrediencí vypracujte těsto, natlačte do formiček a pečte 10-15 minut do růžova.
Vyklopte je hned povytažení z trouby.
Makronutrienty
61%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 597 kJ | 267 kJ |
Kalorická hodnota | 382 kcal | 63,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
48 g
2,07 g |
8,02 g
0,346 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,8 SVJ | 0,802 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,3 g
3,08 g |
3,39 g
0,515 g |
Bílkoviny | 9,95 g | 1,66 g |
Sůl | 0,407 g | 0,068 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů