Pomazánka z vlašských ořechů
Hned po luštěninových mám nejraději ořechové - a ty navíc v obchodech ani nenajdete. Třeba tahle z vlašáků je přímo božská a pokud chystáte pohoštění pro návštěvu, hosty s ní určitě mile překvapíte.
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
tofu natural | 1 kus |
ořechy vlašské | 2 hrsti |
majonéza rostlinná | 2 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
česnek stroužky | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Do mixéru vložte vlašské ořechy, rozdrobené tofu, prolisované stroužky česneku, majonézu a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
-
Vše rozmixujte do takové hrubší pasty. Ideální je aby ořechy nebyly rozmixované úplně na kaši, ale aby pomazánka obsahovala jejich malé kousky. Kdyby mixér nespolupracoval, můžete tam přilít trošičku vody.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů