POMALU PEČENÉ HOVĚZÍ ROLKY - LC
- 1h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí maso zadní | 400 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
hořčice plnotučná | 2 lžičky |
slanina anglická | 50 g |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
celer | 1 kus |
mrkev | 2 kusy |
sádlo | 2 lžíce |
cibule | 1 kus |
Postup přípravy
-
Tenký plátek hovězího masa osolit a opepřit (možno potřít hořčicí), poklást po celé ploše slaninou, na kraj naskládat dlouhý list-nať čerstvé jarní cibulky, proužky celeru a mrkve a zabalit do masa.
-
Rolku převázat provázkem a dát zprudka zarestovat ze všech stran na sádle, aby se maso zatáhlo. Po té maso vyndat a na zbylém sádle osmažit hrst cibule do zlatova.
-
Do pekáčku vložit rolky, osmaženou cibulku a zbylou zeleninu-mrkev, celer, cibulku, přiklopit a péct pomalu v troubě do změknutí. Na posledních 15 minut maso otočit a dopéct bez pokličky na plný výkon trouby.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů