Polévka z řapíkatého celeru s krupicovou jíškou z PH
- 4h:15m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
celer řapíkatý | 1 svazek |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
jemná krupice, dětská krupička | 1 lžíce |
vývar zeleninový domácí | 2 000 ml |
mrkev | 2 kusy |
brambory konzumní pozdní | 4 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
muškátový květ mletý | 1 g |
Postup přípravy
-
Na pánvi na másle,já dala přepuštěné,restujeme asi 10 min.jeden balíček řapíkatého celeru nakrájeného na proužky.Přisypeme jemnou krupičku a opékáme do světlého zhnědnutí.
-
Přilijeme 2 l zeleninového,nebo kuřecího vývaru,sůl,pepř,trošku muškátového květu,nebo oříšku.Přelijeme do PH,přidáme 2 mrkve nakrájené na kolečka a 4 brambory......
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů