Polévka z řapíkatého celeru s krupicovou jíškou z PH

Polévka z řapíkatého celeru s krupicovou jíškou z PH

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
celer řapíkatý 1 svazek
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
jemná krupice, dětská krupička 1 lžíce
vývar zeleninový domácí 2 000 ml
mrkev 2 kusy
brambory konzumní pozdní 4 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
muškátový květ mletý 1 g

Postup přípravy

  1. Na pánvi na másle,já dala přepuštěné,restujeme asi 10 min.jeden balíček řapíkatého celeru nakrájeného na proužky.Přisypeme jemnou krupičku a opékáme do světlého zhnědnutí.

  2. Přilijeme 2 l zeleninového,nebo kuřecího vývaru,sůl,pepř,trošku muškátového květu,nebo oříšku.Přelijeme do PH,přidáme 2 mrkve nakrájené na kolečka a 4 brambory......

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů