Báječný rychlý lowcarb oběd/večeře...doplníme spoustou zeleniny :) Více inspirace na https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Hermelín | |
|---|---|
|
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
šunka sušená, schwarzwaldská šunka 10 g |
10 g |
| Na obalení | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
mouka mandlová z mandlových jader 2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Hermelín rozkrojíme napůl, vydlabeme vnitřek a smícháme s cibulí a šunkou, oboje nakrájené najemno. Směs vrátíme zpět do hermelínu a přiklopíme půlky hermelínu k sobě, můžeme spojit i párátkama, aby lépe držel.
-
Hermelín obalujeme 2x - v rozšlehaných vejcích a směsí z mouky a droždí.
Pečeme v horkovzdušné fritéze.
Makronutrienty
11%
47%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 995 kJ | 3 379 kJ |
| Kalorická hodnota | 238 kcal | 808 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,13 g
1,45 g |
14 g
4,92 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,413 SVJ | 1,4 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,1 g
1,66 g |
54,7 g
5,65 g |
| Bílkoviny | 18,1 g | 61,6 g |
| Sůl | 1,11 g | 3,76 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













