Plněné rohlíčky ze šlehačkového těsta

Česnek a kuchyně, základ mojí kuchyně

Rohlíčky si můžete naplnit náplní, která je vašemu srdci nejblíž nebo podle toho, co máte zrovna doma. Do rohlíčků jsem zvolila náplň z vlašských ořechů a pohostila s nimi návštěvu, která je velice chválila. Jsou velmi syté a hříšně nezdravé, ale jednou za čas je ráda upeču.

Plněné rohlíčky ze šlehačkového těsta

Suroviny pro 72 osob

Čeho Kolik
ořechy vlašské mleté 250 g
piškoty 50 g
mléko polotučné 1,5% tuku 200 ml
med včelí 50 g
cukr krupice 50 g
rum (originál tuzemský) 2 lžíce
vaječný bílek 1 kus
máslo 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
hladká mouka pšeničná 500 g
sůl 0,5 lžičky
cukr moučka 200 g
cukr vanilkový 2 kusy

Postup přípravy

  1. V rendlíku přiveďte mléko k varu, přidejte ořechy a nechte spařit. Přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte, vypněte a nechte zchladnout.

  2. Těsto si vždy zadělávám ve velké míse, odkud mi nic nepadá a nehoním to po celé lince... V míse smíchejte všechny ingredience dohromady a propracujte. Když těsto drží u sebe, vyndejte si ho na vál a řádně propracujte, ať se máslo rozpustí a spojí s moukou.

  3. Vytvořte si válec a ten rozkrojte na 6 stejně velké dílky. Každý dílek rozválejte na pomoučněném vále do kolečka a rozkrájejte na 12 trojúhelníčků. Na každý trojúhelníček dejte náplň a zamotejte, rohy zahněte dozadu. Na plechu vyloženém pečícím papírem pečte na 180°-200°C cca 20 minut do zlatova.

  4. Ještě teplé obalte v moučkovo-vanilkovém cukru. Pokud chcete, můžete rohlíčky naplnit i povidly nebo tvarohovou náplní...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů