Plněné rohlíčky ze šlehačkového těsta
Rohlíčky si můžete naplnit náplní, která je vašemu srdci nejblíž nebo podle toho, co máte zrovna doma. Do rohlíčků jsem zvolila náplň z vlašských ořechů a pohostila s nimi návštěvu, která je velice chválila. Jsou velmi syté a hříšně nezdravé, ale jednou za čas je ráda upeču.
- 1h
- 72 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 72 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy vlašské mleté | 250 g |
piškoty | 50 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 200 ml |
med včelí | 50 g |
cukr krupice | 50 g |
rum (originál tuzemský) | 2 lžíce |
vaječný bílek | 1 kus |
máslo | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
hladká mouka pšeničná | 500 g |
sůl | 0,5 lžičky |
cukr moučka | 200 g |
cukr vanilkový | 2 kusy |
Postup přípravy
-
V rendlíku přiveďte mléko k varu, přidejte ořechy a nechte spařit. Přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte, vypněte a nechte zchladnout.
-
Těsto si vždy zadělávám ve velké míse, odkud mi nic nepadá a nehoním to po celé lince... V míse smíchejte všechny ingredience dohromady a propracujte. Když těsto drží u sebe, vyndejte si ho na vál a řádně propracujte, ať se máslo rozpustí a spojí s moukou.
-
Vytvořte si válec a ten rozkrojte na 6 stejně velké dílky. Každý dílek rozválejte na pomoučněném vále do kolečka a rozkrájejte na 12 trojúhelníčků. Na každý trojúhelníček dejte náplň a zamotejte, rohy zahněte dozadu. Na plechu vyloženém pečícím papírem pečte na 180°-200°C cca 20 minut do zlatova.
-
Ještě teplé obalte v moučkovo-vanilkovém cukru. Pokud chcete, můžete rohlíčky naplnit i povidly nebo tvarohovou náplní...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů