Hodí se na cesty nebo jako občerstvení na oslavy, Silvestra...
- 15m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
125 g |
125 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Mozzarellu vyndáme z nálevu, natrháme na kousíčky a rozmixujeme s vejci. Přidáme psyllium, sůl a promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme na tenkou placku. Dáme do vyhřáté trouby na 160 stupňů a pečeme 6-8 minut.
-
Po vytažení potřeme rajčatovým protlakem, posypeme oregánem a vyskládáme šunkou se sýrem. Zabalíme jako štrúdl a vrátíme ještě na chvíli do trouby. Nejlépe se krájí vychladnutý.
Makronutrienty
5%
51%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 833 kJ | 742 kJ |
Kalorická hodnota | 199 kcal | 177 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,42 g
0,593 g |
1,26 g
0,528 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,142 SVJ | 0,126 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,7 g
6,55 g |
12,2 g
5,83 g |
Bílkoviny | 15,6 g | 13,9 g |
Sůl | 0,823 g | 0,733 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů