PIVNÍ GULÁŠEK Z POMALÁČKU A TĚSTOVINY FUNGHETTO

Danula

Nejlepší guláš, jaký jsem kdy jedla, uměl můj tchán. Říkal, že tajemství je v cibuli. Žádná ženská prý nevydrží ten pohled do kastrolu, kde cibule dosahuje tmavohnědého odstínu a od vznícení ji dělí asi tak dvě vteřiny. Je to fakt, nemám na to nervy...

PIVNÍ GULÁŠEK Z POMALÁČKU A TĚSTOVINY FUNGHETTO

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
hovězí kližka bez kosti 1 kg
hladká mouka pšeničná 3 lžíce
olej řepkový 3 lžíce
cibule 3 kusy
česnek stroužky 4 kusy
paprika sladká mletá 1 lžíce
rajský protlak 2 lžíce
pivo světlé ležák 300 g
vývar masový domácí 200 ml
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 2 špetky
chilli lusky celé 4 kusy
majoránka sušená drhnutá 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Cca 1kg hovězího masa (měla jsem nožinu z mladého býčka, na velké kostky), hladká mouka, olej, 3 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 300ml světlého piva (dala jsem plzeňskou dvanáctku), hovězí vývar, sůl, mletý černý pepř, 4 chilli papričky (nadrobno), 2 lžíce sušené majoránky.

  2. Maso obalíme v hladké mouce, zprudka po částech orestujeme na oleji a vložíme do "pomaláčku". Do výpeku poté vsypeme cibuli a restujeme pěkně do hněda, přisypeme mletou papriku, přidáme protlak, oboje zarestujeme, zalijeme trochou vývaru a necháme chvilku "odvařit".

  3. Vše vlijeme do hrnce na maso, přidáme česnek, chilli papričky, sůl a mletý pepř, přilijeme pivo a dolijeme vývarem, aby bylo maso ponořené. Uzavřeme a vaříme doměkka cca 3 hodinky na vyšší stupeň.

  4. Pak vsypeme majoránku, dochutíme solí a pepřem, případně dle hustoty můžeme ještě zaprášit trochou hladké moukou a poté chvíli povařit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů