Piškot s krémem a malinami
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 lžičky |
mouka kokosová | 30 g |
skyr, přírodní | 300 g |
tvaroh měkký nízkotučný | 100 g |
xylitol, cukr březový | 1 lžička |
čekankový sirup | 6 g |
mražené maliny | 150 g |
želatina | 3 g |
Postup přípravy
-
Vyšleháme vejce s xylitolem, je potřeba šlehat opravdu dlouho, jako na piškot. Velmi opatrně, aby těsto nespadlo, vmícháme kokosovou mouku. Dáme na malý pekáček (vymazaný nebo na pečící papír) a pečeme na 180 asi 10 min. Smícháme skyr s tvarohem a osladíme čekankovým sirupem. A dáme na piškot. Maliny dáme na dvě minuty do mikrovlnky. Želatinu rozmícháme asi v 70 ml vody, zahřejeme, necháme trochu zchladnout a přidáme do malin. A dáme na skyr s tvarohem. Samozřejmě můžete použít jiné ovoce. Nebo nedělat želatinu a vmíchat ovoce do skyru s tvarohem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů