- 25m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Květák | |
---|---|
2 lžičky |
2 lžičky |
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí pasta harissa, harísa 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Cibuli překrojíme na půl a pak nakrájíme na půlkolečka. Květák nakrájíme nadrobno, rajčátka na kolečka.
Na sádle krátce osmahneme cibuli, přidáme květák, osolíme, opepříme, přidáme kari , česnek a restujeme za stálého míchání a přidáme harisu a protlak. Podle potřeby trochu podlijeme vodou, přidáme rajčátka
a restujeme, aby květák byl na skus. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
-
Na vejce si dáme vařit vodu, přidáme sůl a lžičku octa. Když voda začne vařit zamícháme ji , aby vznikl vír a vklepneme vejce, vaříme 4 minuty.
Makronutrienty
40%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 290 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 69,3 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,46 g
1,82 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,546 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,69 g
1,28 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 4,35 g | 0 g |
Sůl | 0,568 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů