Jednoduchá, rychlá, levná a vynikající low carb příloha. Jako malá jsem milovala pečené brambory s česnekem. Tenhle recept je víc než nahradí, navíc je hotovo jen za pár minut.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
800 g |
800 g |
1 palička |
1 palička |
1 hrst |
1 hrst |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Petržel nakrájíme na tolárky. Rozhřejeme troubu na 200°C. V misce si promícháme rozehřáté sádlo a česnek. Tolárky ve směsi obalíme, posolíme podle chuti a šup s nimi do tepla. Pečeme do křupava. Po vytažení z trouby posypeme na jemno nakrájenou pažitkou a můžeme servírovat.
Makronutrienty
49%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 288 kJ | 627 kJ |
Kalorická hodnota | 68,8 kcal | 150 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,99 g
0,816 g |
15,2 g
1,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,699 SVJ | 1,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,17 g
1,63 g |
9,09 g
3,55 g |
Bílkoviny | 2,97 g | 6,47 g |
Sůl | 0,753 g | 1,64 g |