Patizon obalený v hraška těstíčku, s bramborovou kaší, mandlovým mlékem a Ghí
Tento recept je strašně rychlý, vděčný a jednoduchý. Hodí se nejen jako skvělý oběd, ale i svačinka do tlapky. Nám takto připravený strašně chutná, jedná se o zdravou, výživnou a rovněž bezlepkovou alternativu.
- 40m
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
patizon | 1 kg |
hraška na obalování pikantní | 100 g |
máslo přepuštěné, ghí | 100 ml |
brambory konzumní pozdní | 500 g |
mléko mandlové, rostlinný nápoj | 200 ml |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Patizon rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hraška těstíčku, které připravíme z vody a hrašky. Těstíčko jsem připravila podle návodu na hrašce: 100g hrašky smícháme se 150ml vody, hustota řidší jako je hořčice. V připraveném těstíčku patizon obalíme. Hraška již sůl obsahuje, tak zvažte, zda je či není třeba patizon před obalením osolit. Obalený patizon opečeme z obou stran na Ghí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů