Patizon obalený v hraška těstíčku, s bramborovou kaší, mandlovým mlékem a Ghí

Na vlně chuti

Tento recept je strašně rychlý, vděčný a jednoduchý. Hodí se nejen jako skvělý oběd, ale i svačinka do tlapky. Nám takto připravený strašně chutná, jedná se o zdravou, výživnou a rovněž bezlepkovou alternativu.

Patizon obalený v hraška těstíčku, s bramborovou kaší, mandlovým mlékem a Ghí

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
patizon 1 kg
hraška na obalování pikantní 100 g
máslo přepuštěné, ghí 100 ml
brambory konzumní pozdní 500 g
mléko mandlové, rostlinný nápoj 200 ml
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Patizon rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hraška těstíčku, které připravíme z vody a hrašky. Těstíčko jsem připravila podle návodu na hrašce: 100g hrašky smícháme se 150ml vody, hustota řidší jako je hořčice. V připraveném těstíčku patizon obalíme. Hraška již sůl obsahuje, tak zvažte, zda je či není třeba patizon před obalením osolit. Obalený patizon opečeme z obou stran na Ghí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů