Parmezánové houstičky

Monovaření

Zatím nejlepší housky na hamburgery, co jsem pekla, byly ty parmazánový. Vlastně jsou to nejlepší housky, co jsem pekla, vůbec

Parmezánové houstičky

Suroviny pro 14 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 500 g
olivový olej 30 ml
droždí kostka 30 g
cukr třtinový 25 g
vejce slepičí velké, l 2 kusy
sůl 10 g
sýr parmazánového typu 150 g
mléko polotučné 1,5% tuku 180 ml
vajíčka 1 kus
máslo 100 g

Postup přípravy

  1. Pokud máte domácí pekárnu, dejte do ní všechny ingredience /nejdřív tekutý, pak sypký/, kromě parmazánu, a zvolte program „Těsto“ Po chvíli hnětení přidejte parmazán a další přísady a nechte těsto vykynout. V opačném případě nasypte mouku do mísy, doprostřed udělejte důlek, kam nalejete vlažnou vodu či mléko, s rozmíchaným droždím a cukrem. Vše promíchejte a nechte asi 10 minut odpočívat. Pak přidejte olej, sůl a vejce a hnětete, dokud není těsto hladký a přimíchejte nahrubo nastrouhaný parmazán.

  2. To pak přikryjte utěrkou a já ho zpravidla dávám kynout do peřin

  3. Plech si vysteleme pečícím papírem a bochánky na něj naklademe tak, aby okolo sebe měly dost prostoru, při druhým kynutí se ješte jednou nafouknou. Po dokončení všech bochánků, je necháme 15 minut odpočívat pod utěrkou. Tento čas využijeme k rozpuštění asi 100g másla v rendlíku a po uplynulé lhůtě každej bochánek v másle „vykoupeme“. Dáme zpět na plech, naposledy splácneme dlaní a dáme znovu kynout do peřin, na cca hodinu.

  4. Rozpálíme si troubu na 220 stupňů, bulky potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat sezamem a pečeme cca 12 minut dozlatova.

    Rozpálíme si troubu na 220 stupňů, bulky potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat sezamem a pečeme cca 12 minut dozlatova.

  5. Po upečení houstičky vyndáme na mřížku a snažíme se je nesežrat eště horký

    Po upečení houstičky vyndáme na mřížku a snažíme se je nesežrat eště horký

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů