Papriky a rajčata plněné bulgurem

Celá já

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Papriky a rajčata plněné bulgurem 1 další fotka

Dobrota, která se dá jíst jak teplá, tak studená.

Postup přípravy

  1. Rajčata a papriky očistíme, vydlabeme. Do nich dáme směs uvařeného bulguru (dle návodu na obalu), který jsme smíchali s opraženou šalotkou a česnekem na olivovém oleji, nastrouhanou mrkví, sušenými rajčaty a nastrouhanou mozzarellou, solí a pepřem.

  2. Naskládáme do zapékací mísy, do které taky přidáme zbytky vydlabaných rajčat, což nám udělá skvělou šťávu. Vše zakápneme ještě olivovým olejem, dáme kapku vody a zakryté pečeme na mírném ohni 20 minut. Daších 10 minut dopékáme odkryté. Těsně před dopečením můžeme ještě zasypat sýrem, jaký máme rádi.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte