Barevný palačinkový dort jsme tvořili pro naší malou princeznu na oslavu do školky, a zároveň nás překvapilo jak zaujmul a nikdo z dětí ani dospělých nezkoumal jestli není něco jinak .
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Palačinky | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů 6 lžiček |
6 lžiček |
1 lžíce |
1 lžíce |
5 lžic |
5 lžic |
15 g |
15 g |
200 ml |
200 ml |
Krém | |
150 g |
150 g |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 20 g |
20 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Velkou zásluhu na tom , si myslim , měly hlavně barvičky. Recept je na prosto jednoduchý!
Napečeme Low Carb palačinky podle receptu a promažeme krémem . Necháme ztuhnout alespoň dvě hodiny v lednici . Díky krému dort krásně zvláční a chutná opravdu Všem :-)
Makronutrienty
25%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 825 kJ | 756 kJ |
Kalorická hodnota | 197 kcal | 181 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,26 g
2,44 g |
7,57 g
2,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,826 SVJ | 0,757 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,7 g
7,19 g |
14,4 g
6,59 g |
Bílkoviny | 9,41 g | 8,63 g |
Sůl | 0,625 g | 0,573 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů