OŘECHY
Tak tyhle určitě nejsou pro Popelku. Žádné šaty ani plesové střevíčky uvnitř nenajdete, tyhle jsou plněné Nutelou...
- 1h
- 80 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 80 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 300 g |
hrubá mouka pšeničná | 300 g |
tuk ztužený na pečení - Hera | 300 g |
cukr moučka | 200 g |
ořechy vlašské mleté | 250 g |
cukr vanilkový | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
nutela, kakaová pomazánka oříšková | 300 g |
Postup přípravy
-
Těsto nechat alespoň přes noc v lednici zabalené ve folii. Rozdělit na menší dílky, vyválet "hady" a z nich ukrajovat malé kousky a plnit do vymazaných formiček. Snažíme se vymačkat pěkně dotenka, pečením skořápky nabydou!
-
Péct v troubě na 160 stupňů dorůžova. Doba pečení je proměnlivá, v závislosti na typu trouby. Zkouším nehtem zatlačit na povrch, mělo by být znát, že už se na povrchu vytvořila jakoby pevná skořápka, nehet se nesmí obtisknout do těsta. Nechám ve formičkách maličko dojít a vyklápím ještě teplé.
-
Slepuji Nutelou, ale lze spojit klasicky máslovým krémem. Pekla jsem z poloviční dávky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů