OŘECHY

Danula

Tak tyhle určitě nejsou pro Popelku. Žádné šaty ani plesové střevíčky uvnitř nenajdete, tyhle jsou plněné Nutelou...

OŘECHY

Suroviny pro 80 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 300 g
hrubá mouka pšeničná 300 g
tuk ztužený na pečení - Hera 300 g
cukr moučka 200 g
ořechy vlašské mleté 250 g
cukr vanilkový 1 kus
vajíčka 1 kus
nutela, kakaová pomazánka oříšková 300 g

Postup přípravy

  1. Těsto nechat alespoň přes noc v lednici zabalené ve folii. Rozdělit na menší dílky, vyválet "hady" a z nich ukrajovat malé kousky a plnit do vymazaných formiček. Snažíme se vymačkat pěkně dotenka, pečením skořápky nabydou!

  2. Péct v troubě na 160 stupňů dorůžova. Doba pečení je proměnlivá, v závislosti na typu trouby. Zkouším nehtem zatlačit na povrch, mělo by být znát, že už se na povrchu vytvořila jakoby pevná skořápka, nehet se nesmí obtisknout do těsta. Nechám ve formičkách maličko dojít a vyklápím ještě teplé.

  3. Slepuji Nutelou, ale lze spojit klasicky máslovým krémem. Pekla jsem z poloviční dávky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů