Ořechový dort s pařížskou šlehačkou,banánem a marcipánem

Monovaření

Nejlepší dorty jsou jednoznačně ty šlehačkový!!! A tak doma vždycky debatujeme kde je koupit, až ho jdu nakonec péct sama. Neni na něm dvakrát nic těžkýho, ale já jsem spíš kuchař, než cukrář a na ruce – co se tvoření týče – jsem úplně levá!

Ořechový dort s pařížskou šlehačkou,banánem a marcipánem

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
puding s příchutí, prášek 2 kusy
puding s příchutí, prášek 2 kusy
cukr třtinový 200 g
olej řepkový 200 ml
kypřící prášek do pečiva 1 kus
ořechy vlašské mleté 150 g
marmeláda rybízová, džem 2 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka paříž 200 g
smetana ke šlehání, šlehačka 400 g
banány 3 kusy
marcipán 500 g

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a ořechy pokrájíme nahrubo.
Vejce krátce prošleháme s cukrem a postupně do směsi přidáme 4 pudinky a prášek do pečiva. Na závěr zašleháme do hmoty olej. Formu na dort důkladně vymažeme, vysypeme moukou a těsto do ní rovnoměrně vlijeme. Vrch pokryjeme sekanýma ořechama a dáme péct asi na 40-45 minut.

    Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a ořechy pokrájíme nahrubo. Vejce krátce prošleháme s cukrem a postupně do směsi přidáme 4 pudinky a prášek do pečiva. Na závěr zašleháme do hmoty olej. Formu na dort důkladně vymažeme, vysypeme moukou a těsto do ní rovnoměrně vlijeme. Vrch pokryjeme sekanýma ořechama a dáme péct asi na 40-45 minut.

  2. Hotovej korpus necháme schladnout a mezitim si nakrájíme banány na tenký kolečka a ušleháme obě šlehačky do tuha.
Korpus řízneme vejpůl, do spodní strany vetřeme marmeládu, poklademe kolečkama ze dvou banánů, zakryjeme pařížskou šlehačkou, dáme zbylý banán a znovu zakryjeme, tentokrát šlehačkou bílou.

    Hotovej korpus necháme schladnout a mezitim si nakrájíme banány na tenký kolečka a ušleháme obě šlehačky do tuha. Korpus řízneme vejpůl, do spodní strany vetřeme marmeládu, poklademe kolečkama ze dvou banánů, zakryjeme pařížskou šlehačkou, dáme zbylý banán a znovu zakryjeme, tentokrát šlehačkou bílou.

  3. Přiklopíme horní částí korpusu a dáme do lednice tak na půl hoďky ztuhnout. Mezitím si vyválíme z marcipánu placku, já se s tim pak budu mučit a nadávat u toho, ale vy jím úplně normálně přikryjete dort a zarovnáte do krásy

    Přiklopíme horní částí korpusu a dáme do lednice tak na půl hoďky ztuhnout. Mezitím si vyválíme z marcipánu placku, já se s tim pak budu mučit a nadávat u toho, ale vy jím úplně normálně přikryjete dort a zarovnáte do krásy

  4. Nebojte se toho, hůř než můj vypadat nebude

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů