- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Fenykl a okurku nasekáme na malé kousky ve food procesoru. Přidáme drhnutý tymián. Osolíme, opepříme, přidálme citronovou šťávu, olivový olej a slunečnicová semínka. Promícháme a můžeme podávat.
Pro svěží letní salát můžeme zaměnit tymián mátovými lístky.
Makronutrienty
52%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 236 kJ | 648 kJ |
Kalorická hodnota | 56,5 kcal | 155 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,71 g
2,47 g |
15,7 g
6,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,571 SVJ | 1,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,64 g
0,463 g |
9,98 g
1,27 g |
Bílkoviny | 1,57 g | 4,29 g |
Sůl | 0,592 g | 1,62 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů