Snídaňový obložený talíř nutriční terapeutky Adély Kábelové mi udělal chutě. A protože jsem si zrovna přišla, že si luxusnější jídlo zrovna zasloužím a právě jsem online naklikávala nákup, přihodila jsem do košíku i olivy a sušenou šunku. Obložený talíř se hodí jako večeře, studený oběd (třeba do krabičky s sebou), snídaně a nebo v menším množství i klidně i jako svačina. Velikost porce pro jakýkoliv chod si uzpůsobte svým aktuálním potřebám, moje tělo si dnes řeklo o pořádný nášup bílkovin - čili co je v receptu psané jako dvě porce, snědla jsem celé já.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
šunka sušená, schwarzwaldská šunka 30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
používám šunku Victoria (Raciola Uherský Brod) 80 g |
80 g |
20 g |
20 g |
3 kusy |
3 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 hrst |
1 hrst |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
130 g |
130 g |
Postup přípravy
-
Vejce uvařte na hniličku (bílek je tuhý a žloutek polotekutý až želatinovitý) a poté je vychlaďte. Oloupejte skořápky, vajíčka rozdělte na poloviny a osolte.
-
Zeleninu očistěte, olivy nechejte okapat a pak vše naskládejte na talíř. Toť vše, můžete se do toho hned pustit.
Makronutrienty
21%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 470 kJ | 1 168 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 279 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,17 g
2,53 g |
10,4 g
6,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,417 SVJ | 1,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,47 g
2,67 g |
16,1 g
6,63 g |
Bílkoviny | 9,67 g | 24 g |
Sůl | 1,33 g | 3,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů