Nízkosacharidový (paleo) chleba

Jídelní plán

Paleo chleba je vhodný pro všechny, kdo si hlídají sacharidy, nejí přílohy, nebo jsou na bezlekové dietě. Tento chléb je vhodný také pro low carb (nízkosacharidovou) a keto stravu. Nechte si chutnat

Nízkosacharidový (paleo) chleba

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
mouka mandlová z mandlových jader 200 g
škrob tapiokový 6 lžic
vajíčka 6 kusů
kořenicí směs chlebové koření 2 lžičky
soda jedlá 1 lžička
sůl himálajská jemná 1 g
máslo přepuštěné, ghí 50 g
kořenicí směs chlebové koření 1 lžička
dýňová semínka 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Bílky jsem oddělila od žloutků a ušlehala z nich tuhý sníh. Do něj jsem vmíchala veškeré ingredience na chlebík (žloutky, škrob, chlebové koření, sůl, sodu, ghí a mandlovou mouku), vytřela jsem formu ghíčkem a vysypala mandlovou moukou. Do formy jsem nalila promíchané těsto, posypala ho chlebovým kořením a dýňovými semínky a pekla v předem předehřáté troubě při 180°C 55 min.

    Bílky jsem oddělila od žloutků a ušlehala z nich tuhý sníh. Do něj jsem vmíchala veškeré ingredience na chlebík (žloutky, škrob, chlebové koření, sůl, sodu, ghí a mandlovou mouku), vytřela jsem formu ghíčkem a vysypala mandlovou moukou. Do formy jsem nalila promíchané těsto, posypala ho chlebovým kořením a dýňovými semínky a pekla v předem předehřáté troubě při 180°C 55 min.

  2. Chléb je hotov, když po zapíchnutí zůstává špejle čistá.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů