Nízkosacharidový (paleo) chleba
Paleo chleba je vhodný pro všechny, kdo si hlídají sacharidy, nejí přílohy, nebo jsou na bezlekové dietě. Tento chléb je vhodný také pro low carb (nízkosacharidovou) a keto stravu. Nechte si chutnat
- 1h
- 8 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka mandlová z mandlových jader | 200 g |
škrob tapiokový | 6 lžic |
vajíčka | 6 kusů |
kořenicí směs chlebové koření | 2 lžičky |
soda jedlá | 1 lžička |
sůl himálajská jemná | 1 g |
máslo přepuštěné, ghí | 50 g |
kořenicí směs chlebové koření | 1 lžička |
dýňová semínka | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Bílky jsem oddělila od žloutků a ušlehala z nich tuhý sníh. Do něj jsem vmíchala veškeré ingredience na chlebík (žloutky, škrob, chlebové koření, sůl, sodu, ghí a mandlovou mouku), vytřela jsem formu ghíčkem a vysypala mandlovou moukou. Do formy jsem nalila promíchané těsto, posypala ho chlebovým kořením a dýňovými semínky a pekla v předem předehřáté troubě při 180°C 55 min.
-
Chléb je hotov, když po zapíchnutí zůstává špejle čistá.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů