NEPEČENÝ PIŠKOTOVÝ TUNEL S BROSKVEMI
Sice jsem do pečení naprostý blázen, ale nejsem sebevrah, takže trouba včera v těch vedrech prostě odpočívala. To ale v žádné případě neznamená, že by nám chyběla dobrůtka k odpolední kávě. A protože to měla být rychlovka, vypr... jsem se na nějaké převratné zdobení.
- 15m
- 10 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
piškoty cukrářské, dlouhé | 600 g |
broskvový kompot | 600 g |
zakysaná smetana | 800 g |
cukr moučkový | 2 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
amaretto, likér s mandlovou příchutí | 4 lžíce |
kokos sušený, strouhaný | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
3 balení dlouhých cukrářských piškotů, 1 plechovka sterilovaných broskví (lze použít libovolné a klidně i čerstvé ovoce), 4 zakysané smetany (celkem 800g, kupuju alespoň 15%), 2 vanilkové cukry, moučkový cukr dle chuti, 100ml mléka, 1 panák Amaretta (může být klidně i obyčejný rum), kokos na posyp.
-
V misce vařečkou prošleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem.
-
Formu na biskupský chlebíček si vyložíme potravinářskou fólií. Na dno uložíme vrstvu cukrářských piškotů, které máčíme ve směsi mléka a Amaretta. Potřeme trochou krému, poklademe scezeným a na menší kousky pokrájeným ovocem, opět potřeme krémem a poklademe další vrstvou namočených piškotů. Následuje opět vrstva krému, opět ovoce, krém a piškoty. Navrch natřeme slabou vrstvu krému, posypeme strouhaným kokosem a dáme do lednice nejlépe přes noc ztuhnout.
-
Pak už stačí jen vyklopit, odstranit fólii a dozdobit podle chuti a fantazie. My máme jen takového "nahatého" krasavce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů