NEPEČENÝ LIMETKOVO-TVAROHOVÝ DORT

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

NEPEČENÝ LIMETKOVO-TVAROHOVÝ DORT

Pokud na vás už doléhá splín a potřebujete si vylepšit náladu anebo si prostě jen osladit den, tak věřte, že tohle je ten nejlepší způsob, jak přijít na jiné myšlenky.

Tenhle dortík je naprosto luxusní záležitost... lehce nasládlý, s úžasnou chutí a vůní limetek.

Postup přípravy

  1. Připravíme si velký tác, na ten položíme arch pečícího papíru a na něj uložíme kulatou dortovou formu (průměr 23cm), tedy respektive pouze její obrubu. Všechny suroviny jen důkladně promícháme a natlačíme do formy.

  2. Na korpus rozetřeme tvarohovou náplň, dozdobíme třeba šlehačkou nebo nastrouhanou limetkovou kůrou a dáme ztuhnout alespoň na hodinku do lednice.

  3. Z limetek ostrouháme kůru a odložíme stranou. Vymačkáme šťávu a necháme ji povařit asi 5 minut na mírném plameni. Smetanu vyšleháme. Tvaroh umícháme s krystalem a vanilkovým cukrem, přidáme převařenou šťávu, nastrouhanou kůru, promícháme a poté lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.

  4. Želatinu rozmícháme dle návodu s několika lžícemi vody, necháme asi 10 minut nabobtnat, poté zahřejeme a necháme rozpustit. Přidáme 2 lžíce tvarohové směsi, rozmícháme a vlijeme k náplni. Důkladně promícháme a natřeme na korpus.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte