Nízkosacharidový dezert ke kávě od Mirky Hrubé, děkujeme :)
- 5m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
prášek kypřící do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Do hrnku 1vejce, 1 lžíce tvarohu, nasekaných ořechů, lněné mouky se špetkou PDP, lžička oleje, osladit a na 3 min do mikrovlnky, pak jsem to vyklopila na talířek a ještě na minutku dodělat, aby to nebylo tak mokré. Nahoru čokoška se zakysankou.
Makronutrienty
19%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 931 kJ | 1 330 kJ |
Kalorická hodnota | 222 kcal | 318 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,69 g
1,84 g |
9,56 g
2,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,669 SVJ | 0,956 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,4 g
7,27 g |
23,5 g
10,4 g |
Bílkoviny | 12,6 g | 18 g |
Sůl | 0,385 g | 0,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů