Vláčný, výborný mrkvový koláč, zkuste a uvidíte sami :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
polohrubá mouka špaldová celozrnná 140 g |
140 g |
225 g |
225 g |
150 g |
150 g |
60 g |
60 g |
110 ml |
110 ml |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
Krém | |
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
- korpus péct v dortové koláčové formě na 180°C, po vychladnutí natřít krémem a dle chuti ozdobit
-
- krém - sýr a smetanu pokojové teploty vyšlehat s máslem, šťávou a cukrem, dát vychladit aspoň na dvě hodiny a podávat
Makronutrienty
40%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 679 kJ | 1 731 kJ |
Kalorická hodnota | 401 kcal | 414 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,8 g
15,3 g |
26,6 g
15,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,58 SVJ | 2,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,6 g
4,5 g |
32,6 g
4,64 g |
Bílkoviny | 6,62 g | 6,82 g |
Sůl | 0,598 g | 0,617 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů